Adevărul despre taxele şi impozitele din Tecuci

Publicat în Monitorul Oficial din 10 septembrie 2015, noul Cod Fiscal, cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2016(cunoscut şi că Legea 227/2015) a constituit pentru cea mai toxică administraţie a Tecuciului, de după 1989, încă un instrument de tortură al contribuabilului tecucean. Chiar dacă taxele şi impozitele locale, în intervalul 2012-2015, “… au fost aprobate la limita maximă..” (sursa Facebook Daniel Ţuchel), actualul primar al Tecuciului a considerat că pentru 2016, tecuceanul plătitor de biruri, poate suporta şi

“… (PROPUN) APLICAREA LIMITEI SUPERIOARE DE IMPOZITARE…”

Astfel, prin Nota de fundamentare nr.38807/PJ/07.10.2015, semnată de ec. Munteanu Adriana, funcţionar public aflat în subordinea lui Ţuchel, care conţinea Proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2016, potrivit noului Cod Fiscal, cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2016, semnat de primar Daniel Ţuchel, că iniţiator şi Staicu Iuliana Geta, ca secretar al CL Tecuci, la toate categoriile de taxe şi impozite locale se propunea aplicarea limitei superioare de impozitare!

Chiar dacă Codul Fiscal conţinea repere procentuale care evidenţiau şi o limită inferioară. În felul acesta, tecuceanul contribuabil ar fi plătit în 2016 unele impozite şi taxe care se cifrau la de 7-8 ori cuantumul plătit în anul fiscal anterior! Pentru că asta a făcut atunci Ţuchel: a mărit la modul nesimţit şi cinic taxele şi impozitele! De fiecare dată! Acest scenariu ticălos, îndreptat împotriva tuturor tecucenilor ar fi fost, cu certitudine, votat şi aplicat de actuală şi obedienţă componentă a Consiliului Local dacă nu ar fi existat şi

DEZBATEREA PUBLICĂ PRIVIND TAXELE ŞI IMPOZITELE PENTRU ANUL 2016

În ziua de 6 noiembrie 2015, începând cu orele 10.00, Sala de Şedinţe a Consiliului Local a găzduit Dezbaterea Publică, organizată sub imperiul obligaţiilor legale de către Primăria Tecuci cu participarea reprezentanţilor comunităţii civice, ai opiniei publice şi a unor funcţionari ai Primăriei lui Ţuchel, care ar fi trebuit să fie competenţi şi pregătiţi la subiectul dezbaterii. Nu au fost. Este rău şi pentru ei şi pentru noi. În schimb, ceea ce e bine pentru noi, toţi tecucenii, au fost ceilalţi…

Cu un discurs vehement şi pertinent, exact şi punctual, Vasile Diaconu, om de afaceri local şi Preşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România, organizaţia Tecuci, dl. Lucian Costin, binecunoscut om de afaceri tecucean, şi alţi vorbitori, au contestat şi amendat fiecare dintre procentele propuse de proiectul lui Ţuchel, argumentând pentru introducerea acestora la LIMITA INFERIOARĂ DE IMPOZITARE!

Această acţiune, conjugată cu eforturile presei locale, ale ziariştilor independenţi, ale televiziunilor centrale şi regionale, au blocat proiectul ţuchelist şi au făcut ca Tecuciul să nu rămână pe primele locuri în topul oraşelor cu cele mai mari impozite din România! Planul lui Ţuchel a eşuat! Trebuia să încerce altceva, să găsească o soluţie pentru că severă corecţie administrată de comunitatea tecuceană, de liderii societăţii civile tecucene să nu ajungă la proporţii şi efecte incalculabile şi atunci a “inventat”

NOTA DE FUNDAMENTARE NR.44074/PJ/09.11.2015,

… nota de fundamentare semnată aidoma celei cu nr.38807/PJ/07.10.2015, de aceleaşi personaje, dar cu un proiect de hotărâre privind taxe şi impozite cu aplicarea limitei minime de impozitare! Invers… în doar 30 de zile calendaristice! Urmată de “trâmbiţarea” acestui fapt că pe o iniţiativă şi concepţie personale pe toate site-urile şi canalele media pe care le controlează el şi le plătim noi, cetăţenii Tecuciului! Acesta a fost tot firul epic al poveştii despre taxe şi impozite, desfăşurată între cele 3 acte de Ţuchel: 1) nota de fundamentare plus proiect de hotărâre cu impozite şi taxe la limita maximă, 2) dezbaterea publică care a blocat proiectul şi 3) o nouă nota de fundamentare plus proiect de hotărâre cu impozite şi taxe la limita minimă!

Mă întreb, alături de dvs., un hoţ prins cu mâna în buzunarul tău de contribuabil corect, dar care nu a fost lăsat să-şi “finalizeze” infracţiunea, nu tot un hoţ este?! Noi ştim că taxele şi impozitele care sunt mari-sunt mari din motive de Ţuchel iar cele care sunt mici-sunt mici din motive de dezbatere publică, cu toate încercările prin care un fel de neamţ a încercat să confişte, în scop personal şi electoral, adevărul despre aceasta…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.