DE CE ESTE IMPORTANT CONSILIUL LOCAL SI CONSILIERII LOCALI ?

PENTRU CĂ :

   Consiliul Local are dreptul  şi capacitatea efectivă  a autorităților administrației publice locale de a soluționa  şi de a gestiona, în numele  şi în interesul colectivităților locale pe care le reprezintă, treburile publice, în condițiile legii. Consiliul Local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii,în toate pro-blemele de interes local, cu excepția celor care sunt date prin lege în competența altor autorități ale administrației publice locale sau centrale. Potrivit Legii Administrației Publice Locale, Consiliul Local exercită mai multe tipuri de atribuții.      

    Printre acestea se numără cele legate de organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor și serviciilor publice de interes local și ale societăților și regiilor autonome de interes local, de dezvoltarea economico-socială a orașului, de administrarea domeniului public și privat al municipiului.   

  Consiliul Local mai are atribuții privind gestionarea serviciilor furnizate către tecuceni chiar și privind cooperarea inter-instituții pe plan intern și extern. Consiliul Local aprobă statutul orașului Tecuci, regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local, aprobă în condițiile legii, la propunerea primarului, înființarea, organizarea și statul de funcții ale instituțiilor și serviciilor de interes local. Și încă multe altele.           

   DAR ȘI PENTRU CĂ  fiecare Consilier Local care depune jurământul  cu „Jur să respect Constituția şi legile țării şi să fac, cu bună‐credință, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Tecuci. Aşa să‐mi ajute Dumnezeu!” ar trebui să fie un om serios, corect, o conștiință civică responsabilă, și de bună credință pentru tecuceni. Dar și pentru că din rândul consilierilor locali se alege

viceprimarul…  

   În ultimii 4 ani, consilierii nu au fost decât niște ridicători de mână , fără voință proprie, complici vinovați la cea mai proastă administrație pe care Tecuciul a avut-o dupa 1990. Toți concurenții politici, toți adversarii politici au recunoscut că lista pentru Consiliul Local propusă de Vasile Diaconu și Alianța Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE) Tecuci este CEA MAI BUNĂ LISTĂ !     

  Oameni, serioși, competenți, oameni din Tecuci dedicați tecucenilor, oameni de ținută morală ireproșabilă, oameni care vor binele orașului !           

 

    DIACONU VASILE – inginer

PÂRVU CONSTANTIN – inginer

   FRÂNCU BOGDAN – avocat

MATEI DRAGOMIR LUCIAN – director firma

   DAVID CRISTIAN – economist

IASINSCHI DORINA IOANA – inginer

   ANDRĂȘESCU TEOFIL – constructor

MICU DAN-ȘTEFAN – medic psihiatru

   IOSIF DUMITRU – ofiţer (rezervă)

BOYTE LUMINIȚA – psihoterapeut

   CORCIOVEANU CRISTINEL – profesor

AGANENCEI TEODOR – inginer

  CHIPER COSTEL ADI – sef admin. publică

STOIAN VIOREL – admin. firmă turism

   NEGRUȚ CRISTI – economist audit intern

GRUMĂZESCU IONEL – inginer

   LEPUȘTEANU FLORIN – ofiţer (rezervă)

CÎRLAN IULIAN – inginer

   VÎȚĂ DĂNUȚ – jurnalist

GOTU MIHAI – pensionar

   ANCATEU TEODOR – inginer

GANEA MIRCEA – functionar administratie

   MIHALACHE  RELU – admin. firmă

DRĂGAN VIOREL – admin. Firmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.