Pentru un Consiliu local în interesul tuturor tecucenilor

Şedinţa ordinară a Consiliului Local, convocată în 31.03.2016, şi suspendată că nelegal constituită, datorită absenţei a 10 consilieri locali, din totalul de 18, (inexistenta cvorumului de lucru) se constituie, încă o dată, în expresia unui eşec dezastruos al unei administraţii defectuoase şi incorecte. Cele peste 60 de puncte de pe ordinea de zi, cu numeroase proiecte de hotărâre care se constituiau doar în suport propagandistic şi electoral pentru primarul Daniel Ţuchel şi pentru formaţiunea politică al cărei candidat este (repartiţii de locuinţe convenabile, aprobarea Programului de activităţi culturale – instrument electoral pentru primarul în exerciţiu, rectificarea de buget local pentru plata iepuraşilor luminoşi electorali, ce urmează a fi amplasaţi în Parcul Central etc.), pregătite pentru maşina de vot liberală şi pentru un spectacol regizat, au primit o severă sancţiune prin decizia de neparticipare a consilierilor.

Vasile-Diaconu-la-Dan-vita-VOXTV-Regiona Decizie, la care, prin experienţa şi expertiză, administrative, conferite de cele 2 mandate de consilier al municipiului Tecuci, în perioada 2004-2012, mă asociez, solidarizez şi aprob. Trebuie să remarc că, actualul primar, nu reuşeşte în nici un fel să mai coaguleze forţele politice, ale căror reprezentanţi au mandatul tecucenilor, în sensul unei majorităţi deliberative puse în slujba interesului comunităţii şi în beneficiul onest al tecuceanului. În acest sens evidenţiez consilierii care nu au răspuns unei astfel de complicităţi vinovate, atât pe cei ai opoziţiei, şi în special pe d-na Ciocănel Adriana, d-nii Ciubucciu Emil, Negruţ Cristi, Tudor Spiridon, Militici Ghiorghi.

Sunt adeptul cel mai entuziast al principiului că, un consilier local este în primul rând, o conştiinţă civică liberă, care trebuie să se manifeste pe toată durata mandatului dat de comunitate în interesul comunităţii şi doar, în plan secundar, în acord cu interesele partinice.

Ing. Vasile Diaconu
Preşedinte ALDE Tecuci,
Candidat la funcţia de primar al Municipiului Tecuci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.